Vad är Sportkullan Adventure Race?

Sportkullan Adventure Race Stops vattenfall

K2 2016 – Stops Vattenfall

Sportkullan Adventure Race är ett äventyr. Det är en unik chans för alla att testa sina gränser i norra Dalarnas utmanande skogar.

Sportkullan Adventure Race är en lagtävling där tre kvinnor tillsammans ska ta sig från start till mål via ett antal kontrollpunkter. Sträckan kommer att avverkas på flera sätt; genom löpning, cykling, madrasspaddling och eventuella äventyrsmoment under sträckan. Det finns två olika klasser beroende på vilken utmaning ditt lag vill ha.

sportkullan adventure race 2014

Vadning Sportkullan AR 2014

Sportkullan Adventure Race handlar om lagarbete, om att arbeta tillsammans för att så fort som möjligt ta sig fram och förbi de hinder som naturen, banläggaren och du själv har satt upp framför dig. Det gäller att ni som lag växelvis peppar varandra för att ni ska nå ända fram. Tävlingen handlar om jävlar-anamma, glädje, svett, kämparglöd och toppar och dalar (både i naturen och psykiskt) – om att gå vidare och aldrig ge upp.

För många kommer det att handla om att vinna. För andra om att ta sig i mål, om att genomföra banan. För alla kommer tävlingen att vara mjölksyra, skratt, adrenalin och konsten att få i sig näring när hela systemet bara vill lägga sig ner och vila. Det gäller att älska sista milen.

Oavsett om du är elit eller motionär är stoltheten över prestationen den samma. Och glädjen över att få dela upprymdhet över den utmaning ni klarat av, tillsammans med de två som har hjälpt dig att genomföra det.

Sportkullan Adventure Race Storsnell

K2 2015 – Toppen av Storsnell

 

 

 

 

 

 

 

 

SUPPORTTEAM
Båda distanserna under Sportkullan AR kommer att vara understödda. Med det menas att varje lag måste ha ett supportteam som transporterar lagets utrustning mellan växlingsområdena. Supportteamet får endast assistera vid dessa växlingsområden (TA). Endast ett supporterfordon per lag är tillåtet på tävlingsdagen. Det är möjligt att ge support åt laget med endast en person men vi rekommenderar två.

BANAN
Det som gör adventure racing unikt är att banan hålls hemlig fram tills dagen före tävling.  Sportkullan Long och Sportkullan Sprint kommer båda att vara så kallade “från punkt till punkt” tävlingar. På väg till målet i Älvdalen, kommer deltagarna att passera många kontroller, s.k check points.

Banlängden uppskattas vara ungefär 100 km (Sportkullan Long) och 50 km (Sportkullan Sprint). Exakt distans för respektive disciplin och en uppdelning av etapperna kommer att släppas närmare loppet för att hjälpa ditt lags planering. Innan start kommer lagen att få kartor och vägbeskrivning (sk road book) innehållande position och beskrivning av varje kontrollpunkt (CP) och växlingsområde (TA). För att slutföra banan måste lagen ta sig via samtliga kontrollpunkter och vidare till mållinjen. Banan är klart överkomlig men kommer att vara utmanande om du inte är tillräckligt förberedd.