2015 Sportkullan Long – 100 km

Banbeskrivning – Sportkullan Long

Starten för båda distanserna Sportkullan Long och Sportkullan Sprint gick i Skärklitts fäbod 07:30. Till fots tog sig båda sträckorna ca 12 km via vackra Storsnell till Blyberg. Vägvalen från kontroll 2 på Storsnells topp till den första växlingen vid Blyberg var väldigt spridda. Obanad orienteringssträcka, fin löpstig eller snabbare, om än längre bort placerade, grusväg.

SAR 2015. Starten i Skärklitt

SAR 2015. K2 Storsnell

I Blyberg var det byte till cykel och för Sportkullan Long väntade ca 73 km cykel. Cyklingen tog lagen via Dysberg och till publikkontrollen inne i Rämma fäbod. Där väntade en kontroll ute på en flotte i vattnet. Det visade sig vara en utmaning för en del att ta sig upp och för en del gick det lätt som en plätt.

SAR 2015. Röda vägar i Blyberg

SAR 2015. Teknisk mtb.

SAR 2015. Publikkontroll Rämma

 

 

 

 

Sportkullan Long fortsatte cyklingen en liten bit innan det var dags att lägga cykeln i kanten (där funktionärer vaktade dem) och ta en snabbvända upp till Tangeråstjärnen till fots. Därifrån blev det upp och ner för Granberg, Okbodarna och sedan en av de tuffaste cykelbackarna på banan, upp mot Digerbergstjärn. En härlig stig tog dem vidare till utsiktsplatsen i Dåråberg och sedan en rullande backe ner till Monztabanan för TA2.

Från Monztabanan var det dags att kasta sig på luftmadrasserna och paddla ca 2 km medströms i Österdalälven.
De sista 2 km bestod av en sprintorienteringsbana i området av Älvdalens camping med målgång vid Tingshuset i centrala Älvdalen

SAR 2015. Dåråbergs utsiktsplats

SAR 2015. Madrasspaddling på Österdalälven

Tävlingskartor för Sportkullan Long 100 km hittar du här

Tillbaka till SAR 2015

SAR 2015. Sportkullan Long – översikt