2015 Sportkullan Sprint – 50 km

Banbeskrivning – Sportkullan Sprint

Starten för båda distanserna Sportkullan Long och Sportkullan Sprint gick i Skärklitts fäbod 07:30. Till fots tog sig båda sträckorna ca 12 km via vackra Storsnell till Blyberg. Vägvalen från kontroll 2 på Storsnells topp till den första växlingen vid Blyberg var väldigt spridda. Obanad orienteringssträcka, fin löpstig eller snabbare, om än längre bort placerade, grusväg.

SAR 2015. Starten i Skärklitt

SAR 2015. K2 Storsnell

I Blyberg var det byte till cykel och för Sportkullan Sprint väntade ca 38 km cykel. Cyklingen tog lagen via västängsskogarna till publikkontrollen inne i Rämma fäbod. Där väntade en kontroll ute på en flotte i vattnet. Det visade sig vara en utmaning för en del att ta sig upp och för en del gick det lätt som en plätt.

SAR 2015. Röda vägar i Blyberg

SAR 2015. Teknisk mtb.

SAR 2015. Publikkontroll Rämma

Sportkullan Sprint fortsatte cyklingen uppför en av de tuffaste cykelbackarna på banan, upp mot Digerbergstjärn. En härlig stig tog dem vidare till utsiktsplatsen i Dåråberg och sedan en rullande backe ner till Monztabanan för TA2.

Från Monztabanan var det dags att kasta sig på luftmadrasserna och paddla ca 2 km medströms i Österdalälven. Den sista kilometern sprintade lagen från Älvdalens camping till målgång vid Tingshuset i centrala Älvdalen.

SAR 2015. Dåråbergs utsiktsplats

SAR 2015. Madrasspaddling på Österdalälven

Tävlingskartor för Sportkullan Sprint 50 km hittar du här

Tillbaka till SAR 2015

SAR 2015. Sportkullan Sprint – översikt