SAR 2021

Skärklittsgnupen, Älvdalen

2021 hade vi alla längtat i två år efter att få mötas igen och utmana oss. För första gången i tävlingens historia var startsträckan förlagd på vatten och luftmadrass. Vilken ynnest att få göra det och återigen och mötas av en strålande sommarmorgon. Löpandes av Månstabanan i Älvdalen ned i Österdalälven för att paddla ner till Älvdalens flygfält där deltagarna bytte till cykel.

Via en rejäl stigning upp till Väsabergets topp, ner till Väsadammen och sedan upp på andra sidan dalgången till Porfyrbrottet i Blyberg gick färden vidare. Nu väntade flera vägval för att ta sig till Skärklitt där lagen bytte till löpning. Den längre banan tog en sväng förbi ytterligare en utsiktsplats i Älvdalen, Skordberget.

Från Skärklitt, brant upp på Skärklittsgnupen och sedan ut på historisk löp- och skidmark i Älvdalen, den fina rundan Skärklitt – Björnberg ner till Älvdalens skidstadion där cyklarna återigen väntade. En kort sprint, ca 5 km, in till Rots bystuga där lagen fick göra valet att sprinta sista biten in mot mål på Rots skans i cykelskorna eller ta sig tiden att byta till de något smidigare löpskorna.

Sportkullan Sprint

50 km
38 lag anmälda
26 lag i mål
Segrande tid: 5h 39 min
Sista lag i mål: 12h 00 min

Sportkullan Long

100 km
5 lag anmälda
3 lag i mål
Segrande tid: 9h 21 min
Sista lag i mål: 11h 16 min

Segrande lag Sportkullan Adventure Race 2021

Sportkullan Sprint

Team Spårab
Linn Nilsson
Elin Bengtsson
Kristin Dahlqvist

Sportkullan Long

Mölndals Tantpower
Anna Kopp
Helena Svensson
Viktoria Wallin