Om tävlingen

Sportkullan AR är definitionen av ett äventyr. Det finns ingen fast utlagd bana – i adventure racing måste deltagarna själva navigera sig fram genom terrängen.

Det är en multisporttävling där man tävlar i lag. Man tävlar i tre olika discipliner; mountainbike, löpning och luftmadrasspaddlng och tävlingen är öppen för kvinnor.

Sportkullan AR är definitionen av ett äventyr. Det finns ingen fast utlagd bana – i adventure racing måste deltagarna själva navigera sig fram genom terrängen. Genom de olika discipliner och andra äventyrliga aktiviteter, tar sig lagen fram via kontrollpunkter längs vägen.

Adventure racing handlar om lagarbete, om lagmedlemmar som arbetar tillsammans för att så fort som möjligt ta sig fram, förbi naturens och ens egna uppsatta mentala hinder. Det handlar om att höja sig själv och varandra för att nå framgång med laget.

Det handlar om att komma i mål, om att genomföra banan. För många är målet att vinna, för några är målet att stå på startlinjen. Det handlar om att återhämta sig från den ena utmaningen för att sedan kasta sig in i nästa utmaning på banan. Det handlar om att nå målet och få dela känslan av stolthet överprestationen, tillsammans med lagkamraterna. Det handlar om att vara den som peppar och att få pepp. Att jobba som ett lag hela vägen genom dagen.

Tävlingen arrangeras av Sportkullan. Mer information om oss, hittar du på sportkullan.se

 

TÄVLA DU OCKSÅ

Anmäl ditt lag

För att du måste utanför din egen bekvämlighetsbox för att uppleva vad du egentligen kan. För att du är så mycket mer än vad du själv tror. För att du kan, vill och vågar.